2014-01-25: Dames Favorita leren slecht van afgelopen wedstrijden

volleybal-favorita-logoDINXPERLO – De dames van Favorita laten al weken beter spel zien dan hun tegenstanders, maar men wist dit niet om te zetten in de verdiende punten. Afgelopen zaterdag (25 januari 2014) stond de wedstrijd tegen Alterno3 uit Apeldoorn op het programma. Op het laatste moment werd uitgeweken naar een andere hal. De omstandigheden waren slecht, maar dat gold voor beide teams en de arbitrale staf.

De eerste set ging Favorita wederom geweldig uit de startblokken en gestaag werd uitgelopen naar een 10-15 voorsprong. Het “dip”-spook kwam echter langszij en voor men het zich realiseerde was de voorsprong omgezet in een 21-17 achterstand. Alterno maakte goed gebruik van het foutenfestival bij Favorita en liet de eerste set dan ook niet meer glippen (25-22).

Na een zwak begin in de tweede set (5-0) herpakte Favorita zich wederom en het goede spel van de laatste weken kreeg de overhand. Doordat men constant bleef spelen, kreeg Alterno niet de kans om bij te komen en de set ging dan ook eenvoudig naar Favorita (17-25).
In de derde set nam Favorita wederom het initiatief en men wist tot de stand van 13-16 telkens een aantal punten voor te blijven. Het abonnement op de terugval fases was echter nog niet verlopen en deze stand werd in één rotatie omgebogen naar een 21-16 achterstand.

De vierde set gaf een gelijkwaardig beeld te zien. Bij de stand 17-17 wist Favorita uit te lopen naar een 17-20 en 19-21 voorsprong. Een serie van vijf fouten bracht de volledige winst naar Alterno (3-1). Een positief gegeven is dat het team de basis ziet verbreden. De uit dames 2 overgekomen Maartje Geven wist op de diagonaal de zieke Janne Luimes prima te vervangen. En in de spelverdeling is Judith Nederlof weer volledig inzetbaar na haar zwangerschap. Favorita blijft bewijzen dat het voor geen enkel team onderdoet, maar verzuimt dit nog om te zetten in resultaten. Het vertrouwen dat dit in de komende weken wel gaat lukken blijft groot en aanwezig.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .