2014-02-01: Heren Favorita onderuit tegen Taurus

Een moeilijke klus voor de boeg voor het team van Marvin Sombroek, maar wel één waar kansen op aansluiting met de tegenstander lagen: dat was  het affiche voor de wedstrijd Favorita tegen Taurus uit Houten. 

Met Favorita op de laatste plaats en Taurus op de één na laatste positie bivakkerend beloofde dit een spannende pot te worden. Vervelend was wel dat naast de geblesseerde Marvin Sombroek, ook Martin Lurvink en libero Rob Zweerink door blessures aan de kant stonden.

 

Dan de wedstrijd: Favorita begon meteen sterk aan de wedstrijd met een uitstekend spelende Remco van Aken op de diagonaal positie. Door goede scores van zijn hand wist Favorita meteen een gat te slaan. Taurus wist het gat te dichtten en op een stand van 24-24 moest de beslissing gaan vallen. Uiteindelijk viel de set onze kant op met 26-24 en het eerste punt was binnen.
Over de tweede set kunnen we kort zijn. Een te slap begin en te veel persoonlijke fouten zorgden ervoor dat Favorita de hele set achter de feiten aanliep en met 25-17 de set verloor.
Set drie was erg vergelijkbaar met de eerste en was een mooie set om mee te maken. De gemoederen raakten redelijk verhit en de scheidsrechters moesten er alles aan doen om de wedstrijd in goede banen te leiden. Nadat de rook weer was opgetrokken (op een stand van 23-21 in het voordeel van Favorita) deed een killblock Taurus weer terugkomen in de wedstrijd. Nadat Taurus het eerste setpoint kreeg, raakte onze topscorer Thomas ten Brinke, die tot dan toe bijna alles nog had gescoord een pipe aanval verkeerd en de bal schoot buiten de lijnen.
De teleurstelling was groot na het verspelen van deze grote kans om op voorsprong te komen. Om het tij nog te doen keren en de laatste set met frisse energie te kunnen starten werd Remco van Aken vervangen door Wouter Reesink, afkomstig uit het tweede maar wel met jarenlange divisie ervaring. Wouter speelde een prima set, maar helaas voor hem was de rest moegestreden en Taurus bleef in de flow van de vorige setwinst. Taurus won de set wederom met 17-25.
Favorita heeft gestreden, maar niet gepakt waar het recht op had, namelijk 1 of 2 punten meer.

 

(Wedstrijdverslag door Rob Zweerink, Favorita Heren 1)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.