2014-02-01: Goede spel van dames 1 Favorita eindelijk beloond

 

De dames van Favorita wisten tegen het veel hogere geklasseerde Scylla eindelijk het goede spel van de afgelopen weken om te zetten in winst.
De eerste set werd al snel het initiatief genomen en gestaag liep Favorita uit naar een voorsprong van 20-16. Na een paar foutjes op rij , deed het ‘dip’spook weer helemaal zijn intrede. Voordat de dames het zich realiseerden, was Scylla in één serie van 5 punten langszij gekomen (20-21). En dat liet de ervaren ploeg van Scylla zich uiteraard niet meer ontgaan.

 

De tweede set had Favorita moeite om het initiatief naar zich toe te trekken. Nog onder de indruk van de niet gepakte kans in de eerste set, profiteerde Scylla en liep het makkelijk uit naar een 12-22 voorsprong. Aan het einde van de set wist Favorita nog wel weer het goede spel op te pakken, maar dat was te laat.  Toch kwam er nog een respectabele stand van 18-25 op de borden.

 

Vanaf de derde set liet Favorita zien, waarom ze niet op de laatste plaats thuishoren. Via goed middenspel, servicedruk en een felle verdediging ontketende Favorita zich tot een niet te stoppen machine. Scylla bleef zeer taai tegenstand bieden, maar de derde set ging verdiend naar Favorita (25-18).

 

In de vierde set sputterde Scylla nog volop tegen, maar de meeste lange rally’s werden gewonnen door Favorita, waardoor de tegenstand langzaam brak. Een 25-12 score was dan ook het gevolg.

 

De vijfde set kende een gelijk opgaande en spannende strijd. Wederom veel lange rally’s en goed spel van beide ploegen. Scylla wist nog wel te wisselen met een voorsprong van 7-8, maar Favorita  drukte aan het einde van de set door en liep uit tot 15-12 en een dik verdiende overwinning.

 

Voor de komende wedstrijden moet deze overwinning (op eigen kracht, dik verdiend en van goed niveau) voldoende zelfvertrouwen geven om deze ommekeer vast te houden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.