Voorbeschouwing zaterdag 8 februari

Aanstaande zaterdag is er een bijzonder kort programma. Op deze inhaalzaterdag speelt slechts het eerste damesteam van Favorita thuis tegen C1000 van Andel/Ormi uit Epe. Een wedstrijd die zich afspeelt in de onderste regionen van de ranglijst. 

 

Lange tijd was Favorita de hekkesluiter van de tweede divisie B, maar afgelopen zaterdag hebben de dames uit Dinxperlo de rode lantaarn overgedragen aan de tegenstander van dit weekend. Na de spectaculaire winst op Scylla van afgelopen week is het vertrouwen toegenomen. Al weken werd er goed gevolleybald en werden de nodige punten gesprokkeld, maar aan een overwinning schortte het nog. Tegen Scylla werd het goede spel dan ook eindelijk beloond met winst.

 

Wanneer er vandaag gewonnen wordt maakt Favorita zelfs een sprong naar de gewenste tiende plaats. Een positie die aan het eind van het seizoen leidt tot het spelen van promotie/degradatie wedstrijden.

 

Natuurlijk komt Ormi ook met snode plannen richting Dinxperlo. Ook zij zullen deze wedstrijd zien als ultieme mogelijkheid om nog wat van het seizoen te maken. Kortom, gebrand op winst. Vanzelfsprekend is dat een mooi affiche voor een spannende wedstrijd. De laatste overwinning van Ormi dateert al weer van 2 november van het vorige jaar, toen Twente aan de zegekar werd gebonden. De enige andere overwinning was uitgerekend ook tegen, jawel, Scylla.

 

Kortom, Favorita zal verder willen bouwen op het succes van vorige week en afstand willen nemen, maar zal absoluut moeten waken voor onderschatting. Met de steun van het publiek zal er vast en zeker een goede prestatie geleverd kunnen worden.

 

Vandaag speelt ook het MB1-team nog een wedstrijd. Zij mogen in het Betuwse Zetten proberen Xanthos weg te zetten en zo de koppositie te consolideren. Ook hen wensen we veel succes.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Voorbeschouwingen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.