Voorbeschouwing zaterdag 22 februari

Ook a.s. zaterdag is er weer een interessant volleybalprogramma. Meest in het oog springend is natuurlijk de derby van ons eerste damesteam tegen Langhenkel/Orion 1 uit Doetinchem. Op de ranglijst is het verschil tussen beide teams groot, maar qua volleybal zijn de teams in de loop van het seizoen naar elkaar toe gekropen.  Favorita doet het de laatste maanden goed. Uitzondering hierop was de laatste thuiswedstrijd tegen Ormi, toen het team door de ondergrens zakte. Gelukkig kwam het herstel verledenweek in de uitwedstrijd tegen Dash, waar het goede spel weer terug was en er met 2-3 gewonnen werd. Desalniettemin wordt het een lastige wedstrijd. Orion presteert het gehele seizoen vrij constant en de ploeg van Dick Loman staat op een mooie tweede plaats en heeft koploper WSV nog zeker in beeld. Toch verspeelde de ploeg afgelopen zaterdag punten in de wedstrijd tegen VCV. De ploeg uit Varsseveld won met 2-3. We hopen natuurlijk dat onze dames in staat zijn om een dergelijke prestatie neer te zetten. Aan inzet en enthousiasme zal het niet liggen. En natuurlijk rekent de ploeg op de steun van het publiek. De wedstrijd begint om 15.15 uur.

 

De heren van Favorita zitten in zwaar weer. Door verschillende pijntjes, blessures en andere omstandigheden is men nauwelijks in staat om een representatief team op de been te krijgen.  Dat leidde afgelopen zaterdag zelfs tot een afgelasting van de wedstrijd. Vandaag zal een beroep gedaan worden op spelers uit het tweede om het team te complementeren. Het is echter zo, dat degradatie voor dit team onafwendbaar lijkt. Dat is echter voor de meeste spelers geen reden om bij de pakken te gaan neerzitten. Zoals het er nu uitziet zal er, ook als er volgend jaar regiodivisie gespeeld zou worden, volgend jaar weer een goede groep staan, die in staat moet worden geacht op dat niveau in de hoogste regionen mee te spelen. Op de achtergrond is de begeleiding van het team al druk bezig met het volgend seizoen en de vooruitzichten daarvoor zijn goed.

 

Vanmiddag speelt ook heren 1 een streekderby, want Auto van Oort/Rebelle uit Dieren komt op bezoek. Een stabiel team, dat zich keurig in de middenmoot van de tweede divisie weet te handhaven. De mannen uit Dinxperlo zullen de huid duur willen verkopen. Vanaf 17.30 uur is deze wedstrijd te aanschouwen.

 

Naast deze twee wedstrijden speelt ook de jeugd vanaf 11.30 uur weer verschillende wedstrijden.

MC1 speelt om 11.30 uur tegen Wivoc en gaat proberen de koppositie te behouden. MC2  speelt om 13.30 uur tegen Focus. Op dezelfde tijd, om 13.30 uur, speelt JC1 tegen Pollux uit Oldenzaal. MA1 speelt om 15.30 uur tegen Brevolk.

Ook verschillende andere seniorenteams komen vandaag in actie. Dames 2 speelt om 13.00 uur tegen Focus, terwijl heren 2 om 15.30 uur tegen Rivo speelt. Dames 3 en 4 komen om 17.30 uur in actie tegen respectievelijk VIJV en Halley. In deze laatste wedstrijd gaat het om de tweede plaats, dus daar zal de nodige spanning terug te vinden zijn.

 

We wensen u veel plezier bij de wedstrijden van vandaag!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Voorbeschouwingen. Bookmark de permalink .