2014-02-22: Dames Favorita laten Orion ontsnappen met krappe winst

Zaterdag stond een zogenaamde streekderby op het programma. Een volgens de stand eenvoudige opgave voor Langhenkel/Orion (nr.2 tegen nr. 11). Niets was echter minder waar. 

 

Favorita ging net als in de afgelopen weken goed uit de startblokken. De eerste set gaf wisselend een kleine voorsprong te zien voor beide ploegen. Op 18-18 hielp Favorita Orion onnodig in het zadel. Een serie van vijf fouten sloeg een niet meer in te halen gat (21-25).

 

In de tweede set wist Orion de teleurstelling bij Favorita goed te benutten en Orion gaf de thuisdames in deze set geen enkele kans (13-25).

 

De derde set herstelde Favorita zich volledig en wist de rollen helemaal om te draaien. Mede dankzij de intimiderende coaching bij Orion, liep Favorita eenvoudig uit naar 25-17.

 

De vierde set gaf wederom een gelijk opgaande strijd te zien, maar ook hier had Favorita het betere van het spel. Een knappe 27-25 maakte de setstanden weer gelijk.

 

Favorita verzaakte echter om het spel van set 3 en 4 door te zetten en liet zich overrompelen in het begin van de vijfde set. Van veld wisselen op 3-8 was een te groot gat in te weinig tijd.

 

Ondanks dat de wedstrijd als een nachtkaarsje uitging, pakten de dames van Favorita weer twee broodnodige punten met spel van goed niveau.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .