2014-03-15: Dames Favorita komen wederom laat op gang

De dames van Favorita presteerden het voor de derde keer in korte tijd om een achterstand van 2 tegen 0 in sets om te buigen.

De eerste set tegen directe concurrent Twente ‘05 werd voortvarend begonnen, maar al vroeg in de set liet Favorita de ploeg uit Twente 6 punten weglopen en die voorsprong liet Twente niet meer glippen (20-25).

De tweede set ging gelijk op tot een stand van 21-21, maar een paar persoonlijke foutjes aan het einde van de set brachten Twente in de luxe positie van een 2-0 voorsprong (setstand 22-25).

De derde set startte gelijk opgaand, maar vanaf 9-9 zette Favorita een spurt in en liep eenvoudig uit tot 18-10. Dat gat was voor Twente niet meer te overbruggen (25-19), zodat Favorita weer helemaal terug was.

Dat was in het begin van de vierde set ook duidelijk te merken, want al in het begin van deze set maakte Favorita het verschil door uit te lopen naar een 10-2 voorsprong. Ondanks deze riante voorsprong liet men Twente toch nog weer dichterbij komen, zodat het einde van de set nog enigszins spannend werd (25-22).

De vijfde set was al vroeg gestreden. De wissel vond plaats bij 8-4 en vanaf die stand wisten de dames van Favorita de wedstrijd geconcentreerd en gedegen af te maken (15-5) en een 3-2 overwinning was het resultaat.

 

In de strijd voor P/D en handhaving zijn deze drie punten heel belangrijk. Twente ‘05 is nu op een achterstand van 4 punten gezet (met een wedstrijd meer) en volgende week staat de cruciale wedstrijd tegen de andere directe concurrent Ormi uit Epe op het programma. Maar met het spel (en de resultaten) van de afgelopen maanden kan Favorita die krachtmeting met vertrouwen tegemoet zien (ondanks het verlies in de eerste ontmoeting tegen Ormi).

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .