2014-03-22: Favorita dames pakken volle winst

In de directe strijd voor promotie/degradatie heeft Favorita goede zaken gedaan door met 0-4 te winnen bij C1000 van Andel/Ormi uit Epe.

De vorige wedstrijd tegen Ormi was een van de slechtste van het seizoen en Favorita had dus nog wat goed te maken. En voor klasse behoud moest de P/D-plek veilig gesteld worden.

Een belangrijke dag dus.

Favorita nam vanaf het eerste moment het initiatief en wist in de eerste set geleidelijk de voorsprong uit te bouwen naar een ruime setwinst van 17-25.

De tweede set begon wat voorzichtiger, maar hier wist Favorita vanaf 6-6 het initiatief naar zich toe te trekken. De scherpe aanvallen van Favorita wisten de verdediging van Ormi consequent te splijten, zodat een 19-25 tot de tweede setwinst leidde.

De derde set leek een makkie te worden, doordat Favorita al snel op een 2-11 voorsprong stond. Maar dergelijke standen zijn gevaarlijk en dat bleek weer eens bewaarheid te worden. Ormi leek het gat in de verdediging van Favorita gevonden te hebben en kwam terug tot 14-15. Favorita gaf zich echter niet gewonnen en herstelde zich prima (20-25).

De laatste set gaf Ormi zich niet zomaar gewonnen en moest Favorita vol aan de bak om de winst naar zich toe te trekken. Een gelijk opgaande strijd leidde tot een 22-25 setwinst en een 0-4 overwinning.

Favorita deed op deze manier goede zaken door vijf punten uit te lopen op zowel Ormi als Twente ‘05. Het staat nu zeven punten voor op de elfde plek, die leidt tot rechtstreekse degradatie.

Volgende week staat de streekderby tegen VCV Varsseveld op het programma en dat belooft een leuke en spannende wedstrijd te worden.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .