2014-03-29: Favorita´s tactiek werkt ook bij VCV

Het lijkt erop dat de onbewuste tactiek van Favorita (eerst met 2-0 achter komen en dan toeslaan) ook bij VCV werkte.

Favorita wist wederom niet scherp genoeg uit de startblokken te kunnen komen. Het initiatief werd in de eerste twee sets aan VCV gelaten. Te weinig servicedruk en onvoldoende beweging in de verdediging lieten setstanden van twee keer 25-16 zien.

Zoals Favorita al zo vaak liet zien, leek het alsof er vanaf de derde set een ander team in het veld stond. En ondanks dat op de middenpositie Laura Klaver met een rugblessure en pijnstillers speelde, wist zij de wedstrijd toch uit te spelen. De effectiviteit van de eerste anderhalve set was wel iets afgenomen, maar dat werd als team goed opgepakt.

De service leverde weer druk op, in de verdediging wist men de gaten dicht te lopen, de servicepass werd gecontroleerd, zodat ook de aanval effectiever werd. De derde set liep Favorita dan ook uit naar een 25-17 winst.

De vierde set leek op een zelfde wijze te verlopen, maar halverwege stokte de Favorita machine, zodat VCV een voorsprong kon grijpen van 4 punten. Favorita knokte zich echter punt voor punt terug en wist aan het einde van de set de winst naar zich toe te trekken (24-26).

De vijfde set verliep tot 9-8 gelijk opgaand, maar vanaf dat moment raakte Favorita in een slechte fase en liet het de winst alsnog achter in Varsseveld (15-9).

 

De voorsprong op de directe concurrentie is door een onverwachte uitslag teruggelopen naar drie punten. Als in de resterende wedstrijden tegenstanders hun sportieve plicht blijven doen en als Favorita gewoon hun punten blijft pakken (uit tegen Vocasa en thuis tegen WSV), is er geen vuiltje aan de lucht en kan de P/D plek veilig gesteld worden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .