Voorbeschouwing zaterdag 12 april

Aanstaande zaterdag de laatste thuiswedstrijden van dit jaar met een interessant programma. Wedstrijden die bol staan van de spanning omdat teams kampioen kunnen worden: het zal  in onze hal zeker niet rustig blijven. Maar liefst drie kampioenschappen staan er op het spel.


Dat begint al om 11.30 uur met de wedstrijd van ons meisjes B-team in de hoofdklasse. Tegenstander is VVH uit Harderwijk, dat op de derde plaats staat, en beide teams kunnen nog kampioen worden. Er staat dus veel op het spel. MB heeft één punt voorsprong op Alterno (de nummer 2) en moet met 4-0 winnen om zeker te zijn van het kampioenschap.
Ook de JC en MC-teams spelen al wat vroeger hun wedstrijden. Ondanks de goede prestaties van de teams is een kampioenschap hier niet meer aan de orde.
Op dat moment begint er al een ware invasie vanuit Warnsveld van de vereniging WSV. Naar we begrepen hebben wordt er zelfs busvervoer ingezet. MC 2 speelt nl. om half twee al tegen MC3 van WSV.
Om 15.30 uur speelt MA tegen WSV (die al kampioen zijn) en tegelijkertijd zal heren 2 de strijdt aanbinden met de heren van WSV, die vandaag kampioen kunnen worden. Zij staan op een gedeelde eerste plaats.
Tussendoor speelt ook ons tweede damesteam om 13.00 uur nog een thuiswedstrijd tegen Tornax.

 

Om 15.15 uur zullen de meeste supporters uit Warnsveld zich richting hoofdveld begeven, want dan speelt het eerste damesteam van Favorita tegen de dameshoofdmacht van WSV. Een wedstrijd, waarin WSV kampioen kan worden. WSV heeft namelijk twee punten voorsprong op de achtervolgers Scylla en Orion, die vandaag tegen elkaar spelen. Een 3-1 of 4-0 overwinning zou dus toereikend zijn voor WSV. Maar…. De dames van Favorita verkeren de laatste weken in een uitstekende vorm. De punten worden behoorlijk bij elkaar gesprokkeld en het team heeft zich verzekerd van een 10e plaats, die recht geeft op het spelen van pd-wedstrijden. Geen enkel team wint zo maar in Dinxperlo, dus WSV ook niet. Het zal dan ook een bijzondere wedstrijd worden, waarbij het ook nog wel eens zo zou kunnen zijn, dat Scylla of Orion met de titel aan de haal gaat.

 

Favorita kan in ieder geval zonder druk spelen en zal zich in vorm willen spelen voor de komende reeks wedstrijden, waarin ze zich gaan proberen te handhaven in de tweede divisie. Deze wedstrijden worden waarschijnlijk op 7 mei (thuis) en 10 mei gespeeld.

 

Tijdens de wedstrijd zal de huldiging plaatsvinden van twee CMV-teams, die afgelopen week kampioen werden.
De heren van Favorita spelen om 17.30 uur hun voorlopig laatste wedstrijd in de tweede divisie. Tegenstander is Pegasus uit Nijmegen dat op de zevende plaats staat. De degradatie van de heren is natuurlijk uiterst vervelend, maar de redenen zijn ook duidelijk. Blessureleed heeft het team geteisterd. Voor volgend jaar lijkt er echter al weer een mooi team te staan, dat zeker goed mee gaat doen.

 

Naast bovenstaande wedstrijden wordt het programma om 17.30 uur nog afgesloten met wedstrijden van het derde en vierde damesteam.
En daarna….met z’n allen snel naar het buffet en op een gezellige wijze het seizoen afsluiten. Natuurlijk hopen we u allen te kunnen begroeten bij de thuiswedstrijd van dames 1 in de P/D-reeks op 7 mei!

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Voorbeschouwingen. Bookmark de permalink .