Rayonkampioen!!!

4. RayonkampioenHet was de afgelopen weken een spannende tijd voor de CMV4-teams. Na eerst samen met Favorita 2 de beker te hebben behaald vwb de competitie en 12 april tijdens de wedstrijd van dames 1 met 3 teams te zijn gehuldigd, was het afgelopen zaterdag, 19 april, tijd om om het rayonkampioenschap te strijden. Die strijd gingen we vanuit Favorita aan met drie teams!

 

Zaterdag hebben we een geweldig toernooi beleefd en zoals het hele jaar al was het weer knokken om de punten. Maar goed dat waren we dan ook gewend. Elke wedstrijd werd het beste beentje voorgezet. Dit resulteerde in mooie geplaatste ballen, goede opslagen en lange rally’s, die vaak in ons voordeel werden beslist.
De leukste wedstrijd in de poule was die tegen het eigen Favorita 3. Zij begonnen goed en stonden een tijdje voor. Nadat binnen het team het besef was gekomen dat we toch echt niet mochten verliezen, ging het erop en zachtjes erover ;-).

 

De halve finale was gehaald en met spanning werd gekeken naar het scorebord of Favorita 2 ook eerste zou worden in de poule. Dat zou namelijk betekenen dat we Favorita 2 niet zouden tegenkomen in de halve finale. Favorita 2 werd ook eerste in de poule en gebroederlijk konden we strijden om het kampioenschap.
Favorita 2 zou een zware kluif krijgen aan Wivoc en wijzelf zouden Longa treffen.

 

Beide wedstrijden waren spannend en werden beslist op wedstrijdpunten. Favorita 2 hadden in de eerste set net wat puntjes te veel laten liggen met een 1-1 stand in sets. Het tegenovergestelde had wij als Favorita 1, wij wonnen met een 1-1 setstand met twee wedstrijdpunten en mochten naar de finale.
Daar kwamen we onze eeuwige concurrent weer tegen. Wivoc. Nadat we in de competitie tegen ze hadden gewonnen, nu ook in de poule, zou toch niet zo zijn dat we nu in de finale van hen zouden verliezen? Beide sets ging het tegen elkaar op. Een tijdje stonden we met 5 punten achter. Toch wonnen we de eerste set 25-24. Alle wedstrijden op de andere velden waren al uitgespeeld, maar wij stonden nog steeds op het veld. Het werd steeds moeilijker om de gedachte er bij te houden. Beide teams waren moe van de lange wedstrijden die ze gespeeld hadden. Lange rally’s volgden elkaar op. Toen kwam het verlossende fluitsignaal. Deze wedstrijd werd ook weer op tijd uitgespeeld en met een verschil van uiteindelijk 7 punten wonnen we ook de tweede set.

 

Het team danste van plezier bij het laatste fluitsignaal. Gauw naar de prijsuitreiking. Als eerste mocht Favorita 2 naar voren komen voor een medaille voor het behalen van de 4e plaats. Longa mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Wivoc de tweede. Toen ging het feest echt los bij het ophalen van de medailles en de beker. Wat was deze zwaar en groot! Rayonkampioen!

Ondanks dat we zo moe waren, vonden we het geweldig dat we uitgenodigd zijn om te strijden voor de regiokampioenschappen op 10 mei in Apeldoorn.
Kortom het seizoen is nog steeds niet voorbij. De komende weken nog even de puntjes op de i zetten in de trainingen die er nog zijn, rust nemen en dan over drie weken er weer vol tegenaan! Een tijdschema hebben we nog niet, maar we hopen natuurlijk dat we weer in groten getale qua aanhang richting Apeldoorn afreizen!

Kortom: We hebben een geweldig seizoen gedraaid binnen de jeugd, 3 teams in de rayonkampioenschappen en nu 1 team dat door mag naar de regio.

(verslag door Bas van Ree)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overig Nieuws. Bookmark de permalink .