2014-05-06: Favorita speelt slechtste wedstrijd van het jaar

Juist op het moment dat het zou moeten gebeuren, komen de dames van Favorita slecht uit de startblokken en vinden ze hun normale niveau niet.

Tegenstander Wevo ’70 was na een lange reis en het verlies van afgelopen zaterdag gemotiveerd om hun laatste strohalm te pakken.

Met goed spel en de juiste instelling lieten de dames uit Weerselo dat ook daadwerkelijk zien.

 

Favorita kon de hele wedstrijd niet het ritme vinden, dit ondanks de goede voorbereidingen en het vertrouwen in het spelniveau van de afgelopen maanden.

 

De eerste set ging redelijk gelijk op, maar Favorita had op geen enkel moment het initiatief aan hun zijde.  Goede spelmomenten werden afgewisseld met slordige passing, veel persoonlijke fouten en een slappe verdediging.

Halverwege de set raakte passer/loper Nicole Hesseling geblesseerd en moest noodgedwongen aan de kant behandeld worden. Vanaf dat moment ging de set uit als een nachtkaars en won Wevo met de alleszeggende cijfers 11-25.

 

De tweede en derde set gaven een redelijk gelijk opgaande strijd te zien (2 keer 23-25), maar Favorita straalde niet het echte gevoel van winnen uit. Ook in deze sets werd het normale niveau niet behaald. Te weinig servicedruk, veel fouten in de passing en een verdediging die niet agressief genoeg was.

Het resultaat was dus een terechte 0-3 nederlaag.

 

Aankomende zaterdag kan Favorita de zaken alsnog rechttrekken door van Orion 2 te gaan winnen.

Dat zal geen gemakkelijke opgave worden, want de dames van Favorita zullen de teleurstelling van deze wedstrijd voor a.s. zaterdag moeten verwerken.

Als de dames echter het normale spelritme en de juiste instelling weer weten te vinden, kan het team deze wedstrijd met vertrouwen beginnen en spelen.

 

De reden dat er zaterdag toch nog iets te halen is in Doetinchem heeft te maken met het feit dat Devolco zich teruggetrokken heeft uit de tweede divisie. Dat betekent dat er vanuit deze p/d-poule twee teams geplaatst worden voor de tweede divisie.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .