Doek valt voor dames 1 Favorita

Afgelopen vrijdag was de stand van zaken dat alle teams uit de P/D poule voor de 2e divisie B zich zouden plaatsen. Devolco en Dynamo Tubbergen hadden namelijk aangegeven niet in de 2e divisie te willen uitkomen. Devolco is echter teruggekomen op haar verzoek en heeft een nieuw verzoek gedaan om toch in de 2e divisie te blijven. En dit verzoek is goedgekeurd door de bond.

De laatste wedstrijd werd dan toch nog een echte wedstrijd. En daarnaast had Favorita nog wat recht te zetten van de eerste verloren wedstrijd in deze P/D tegen Wevo. Alles was nog mogelijk, want een 3-0 of 3-1 winst voor Favorita betekende een veilige 2e plek in de poule.

Het mocht echter wederom niet lukken. Favorita was de dip van de afgelopen week nog niet te boven en wist op geen enkel moment haar niveau van de 2e competitiehelft te halen. De verzorging van de servicepass was t.o.v. dinsdag duidelijk beter, maar nog steeds onder niveau. In deze wedstrijd waren het vooral de vele persoonlijke fouten in service en aanval, waardoor we geen of te weinig druk op een goed spelend Orion2 wisten te leggen. Doordat iedereen goede acties afwisselde met haar persoonlijke fouten, werd Favorita een onsamenhangend en machteloos team. Favorita kon de neerwaartse spiraal van deze week dan ook niet omdraaien. De wedstrijd ging dan ook met alleszeggende cijfers van 3-0 verloren (25-20, 25-16 en 25-13)

Orion 2 speelde daarentegen als een team, wat uitstraalde om te willen winnen. Het team verdiende de volle winst en de promotie naar de 2e divisie.

Favorita is definitief gedegradeerd en kan zich opmaken voor de strijd in de regiodivisie.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .