Dames 1 stelt zich voor

Nadat vorig jaar een groot deel van het oude dames 1 team leek weg te vallen is er snel gekeken naar een andere oplossing binnen de vereniging. Deze oplossing was snel gevonden, namelijk dames 2 wordt dames 1.

Het niveau van het ‘nieuwe’ dames 1 was nog wel even een dingetje. De 3e divisie zou te hoog gegrepen zijn en 2e klasse was weer het andere uiterste…. Dus dan ga je er tussenin zitten.  Zo gezegd, zo gedaan. Een ‘ nieuw’  dames 1 in de promotieklasse!

 

Maar wie zitten er nu eigenlijk in de dit team???

Laten we beginnen bij de aanvallers op midden. Degene die veelal blokkeren en op zijn tijd er een balletje in rossen.

Als eerste Mireille Westerveld. Mireille is weer terug van weggeweest. Lang, lang geleden zat ze bij de mini’s en de C jeugd. Helaas is ze toen gestopt, maar ze is weer bij zinnen en heeft haar sporttas weer gepakt en is weer op weg gegaan naar de sporthal.

Ook op de middenpositie staat Anne Ebbers, of Anne E,  een druk baasje. Naast haar werk , loopt ze stage en studeert ze ook nog in de avonden aan de PABO. In het team zorgt ze voor een positieve spirit.

Ook op de middenpositie, een oude bekende, Linda Roes. Onze kersverse moeder stond na vier weken alweer haar balletjes in te slaan. Daarnaast dook ze over de achterlijn en kwam haar beroemde vuistje weer van pas. Ze is nog net zo fanatiek als voorheen en schreeuwt iedereen door de set.

Dan nog een vierde reserve mid, die eigenlijk liever aan de buitenkant speelt… Kirsten Berenpas. Kent u haar nog? Dat meisje dat regelmatig in Oostenrijk op de skies stond? Ze is er even een jaartje tussen uit geweest om te genieten van de frisse buitenlucht op het voetbalveld, maar ze is weer terug en komt ons versterken. Haar eerste punten heeft ze al gescoord. We zijn erg blij dat ze weer terug is.

 

Dan gaan we door naar de buitenkant. Ook daar zal u Kirsten misschien wel eens tegenkomen, maar daar staan bovendien flink wat andere krachtige speelsters.

Vorig jaar overgebleven van dames 1, Jill OVergoor, Jilly BOOM BOOM, De langste speelster van het team en op dit moment ook een speelster om bang van te worden. Jill slaat de ballen al vanaf de eerste training hard bij de tegenstander in het veld. Die hebben we nodig. Naast haar scorende balletjes aan het net, serveert ze ook nog gevaarlijk.

Birgen Kotterman is ook speelster aan de buitenkant. Al een paar jaar speelt ze nu bij Favorita. Ooit begon ze bij dames 4 en zo gaat ze steeds een stukje hoger. Dat heeft ze goed ook, want met haar kracht laat ze de tegenstander flink zweten. In het dagelijkse leven staat ook Birgen voor de klas.

De volgende buiten is ook een oude bekende. Vroeger stond ze op de mid positie en scoorde ze regelmatig met haar prikballetjes…. KOM MAAR….. HOP!! Toen had ze er even genoeg van. Na twee jaar er tussenuit te zijn geweest is ze weer terug. Inmiddels moeder en buitenaanvalster. Marije Klaassen scoort haar puntjes met veel enthousiasme.

Op de buitenkant staat ook Elske te Lindert. Helaas kan zij niet veel aanwezig zijn, vanwege haar werk. Gelukkig gaat ze zingend naar haar werk en als ze in de sporthal komt, duikt ze het hele veld door.

 

Gaan we van buiten naar de diagonaal. Daar staat Ellen van Schie. Overdag staat ze voor de klas en geeft ze Engelse les, en in de avonduren geeft ze trainen en knalt ze zelf de ballen erin.

En dan…. Wie vliegt daar? Duikt daar van voor naar achter? Dat is onze andere diagonaal. Ze weet zelf nog niet dat ze heel snel, is maar dat gaan we haar dit jaar heel duidelijk maken. Anne Seesink, ook wel ANS of Anne 2.

 

 

Om aan te kunnen vallen moet de pass natuurlijk ook komen. Deze pass wordt verzorgd door de libero. We hebben de luxe positie om over 2 libero’s te beschikken. Nummer 13 en 14 in een blauw shirt.

Als eerste Anne Luimes, ook wel Annie of Anne 3. Anne zorgt in het achterveld voor de rust en eist de bal netjes iedere keer weer op. Daarnaast hebben we Inge de Jong als libero. Inge heeft op diverse posities gestaan. Dit jaar gaat ze  als libero aan de slag. Haar inzet heeft ze zeker mee en daarnaast is zo ook nog eens snel. Inge brengt de ballen naar de spelverdeler.

 

Ja, de spelverdeler…. Ook op die positie hebben we er 2 van. De 2 oudjes van het team…. Maar dus ook de ervaring.

Carin Stavast, ook op allerlei posities gespeeld. Het maakt niet uit waar ze staat, ze kan alles en alles met dezelfde geweldige inzet. Carin speelt de balletjes naar alle posities, zodat vervolgens de ballen ingeknald kunnen worden.

De andere spelverdeler is ook een rot in het vak. Naast Jill is zij ook overgebleven van oud dames 1. Ook zij verdeelt het spelletje, zodat er gescoord kan worden.  Judith Nederlof is de naam.

 

Dan zullen jullie denken dat het team compleet is…. Nee, we hebben nog een mascotte. Een mascotte die iedere training zich inzet en zich van de beste kant laat zien. Janine Bongers zorgt voor de positieve sfeer in het veld.

 

 

Dames 1, een nieuw team. Een team waar nog een heleboel verrassing inzit. We zijn trots op onze eerste overwinning die we echt verdiend hebben door de goede inzet.

Wij hebben zin in dit seizoen en we zullen u mooie wedstrijden laten zien!

 

Tot in de volleybalarena!!!
Iedere thuiswedstrijd om 14:45 uur!!!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .